Εκτόξευση στο διάστημα για τη CMA CGM

Εκτόξευση στο διάστημα για τη CMA CGM

113
Εκτόξευση στο διάστημα για τη CMA CGM

Μετά από δύο χρόνια έρευνας και σχεδιασμού, ο δορυφόρος που περιέχει το ηλιακό ιστίο της Gama, γαλλικής start-up και εταίρου της CMA CGM, εκτοξεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9.

Το ηλιακό ιστίο είναι ένα νέο μέσο διαστημικής πρόωσης, που χρησιμοποιεί φωτόνια που εκπέμπονται από τον ήλιο για να κινηθεί. Θα μπορούσε, θεωρητικά, να επιταχύνει σε ταχύτητες που δεν είχαν επιτευχθεί ποτέ πριν από ανθρωπογενή αντικείμενα.

Η αποστολή Gama Alpha, η οποία υποστηρίζεται από τη CMA CGM, θα επιτρέψει στην Gama να δοκιμάσει την ανάπτυξη ενός ηλιακού ιστίου σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για το νέο αυτό μέσο διαστημικής πρόωσης.

Ο όμιλος CMA CGM χρησιμοποιεί ήδη πληροφορίες από δορυφόρους για να βελτιώσει τις δραστηριότητές του παγκοσμίως για την πλοήγηση, τις συνθήκες στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο και τις τηλεπικοινωνίες.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.