Ένα ακόμα γιγαντιαίο containership στον στόλο της Evergreen

Ένα ακόμα γιγαντιαίο containership στον στόλο της Evergreen

180
Ένα ακόμα γιγαντιαίο containership στον στόλο της Evergreen

Το κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding παρέδωσε στην Evergreen το «Ever Acme», ένα γιγαντιαίο containership χωρητικότητας 24.000 TEUs, το τρίτο από μια σειρά εννέα πλοίων τα οποία έχει παραγγείλει η εταιρεία και τα οποία θα είναι ταξινομημένα στον ABS.

Η παραλαβή του «Ever Acme» έγινε τέσσερις μήνες νωρίτερα από την αρχικά εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, κάτι που επετεύχθη χάρη στη βελτίωση των διαδικασιών ναυπήγησης του πλοίου, μέσω της εκ των προτέρων προμήθειας ενός σημαντικού όγκου των απαιτούμενων υλικών και της έγκαιρης προετοιμασίας των σχετικών εργασιών.

Τα πλοία της σειράς που έχει παραγγείλει η Evergreen έχουν σχεδιαστεί από τη Hudong-Zhonghua και είναι εξοπλισμένα με πληθώρα συστημάτων βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του προτύπου IMO Tier III για τις παραγόμενες εκπομπές NOx, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων καινοτομιών, και υβριδικά scrubbers. Τα μήκους 400 μ. πλοία θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, μεταφέροντας περισσότερα από 24.000 containers, τα οποία θα στοιβάζονται σε έως και 25 σειρές, σε ύψος που ισοδυναμεί με εκείνο ενός κτιρίου 22 ορόφων.

Φωτό: hz-shipgroup.cssc.net.cn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.