Τα δεξαμενόπλοια φέρνουν κοντά ΗΠΑ και Βενεζουέλα

Τα δεξαμενόπλοια φέρνουν κοντά ΗΠΑ και Βενεζουέλα

247
Τα δεξαμενόπλοια φέρνουν κοντά ΗΠΑ και Βενεζουέλα

Η Chevron στέλνει δύο δεξαμενόπλοια στη Βενεζουέλα, εκ των οποίων το ένα θα φορτώσει αργό πετρέλαιο με προορισμό τις ΗΠΑ. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο τέτοιο φορτίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ενώ οι αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα είχαν ενταθεί.

Ένα δεύτερο δεξαμενόπλοιο, έμφορτο με παράγωγα πετρελαίου, θα αφιχθεί στη Βενεζουέλα στις αρχές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το Reuters, και θα παραδώσει το φορτίο σε joint venture της Chevron.

Υπενθυμίζεται ότι η Chevron έλαβε μια διευρυμένη άδεια από την κρατική διοίκηση των ΗΠΑ για τη συνέχιση της παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα και της εισαγωγής αργού πετρελαίου της χώρας της Νότιας Αμερικής στις ΗΠΑ.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι νέες ροές πετρελαίου συνθέτουν το σκηνικό για νέες υπαναχωρήσεις των διοικήσεων ΗΠΑ-Βενεζουέλας και εκτιμούν ότι η άδεια θα καταστεί πιο ευέλικτη καθώς οι συνομιλίες προχωρούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.