Wärtsilä: Νέα υβριδικά συστήματα πρόωσης για πλοία υποστήριξης υπεράκτιων κατασκευών

Wärtsilä: Νέα υβριδικά συστήματα πρόωσης για πλοία υποστήριξης υπεράκτιων κατασκευών

134
Wärtsilä: Νέα υβριδικά συστήματα πρόωσης για πλοία υποστήριξης υπεράκτιων κατασκευών

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε μια παραγγελία προκειμένου να εξοπλίσει με υβριδικά συστήματα πρόωσης τέσσερα πλοία μεταφοράς βαρέων φορτίων, τα οποία κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στο κινεζικό ναυπηγείο Wuhu Shipyard. Τα νεότευκτα πλοία, των οποίων η παράδοση είναι προγραμματισμένη για το 2025, θα επιχειρούν για λογαριασμό της γερμανικής SAL Heavy Lift GmbH, μέρους του ομίλου Harren, και της ολλανδικής κοινοπραξίας Jumbo Shipping, πραγματοποιώντας εγκαταστάσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα που θα παρέχει η Wärtsilä πρόκειται να ελαχιστοποιήσει τις παραγόμενες εκπομπές CO₂ των πλοίων, υποστηρίζοντας έτσι τις φιλοδοξίες απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου. Το σύστημα αποτελείται από έναν κινητήρα μεταβλητών στροφών Wärtsilä 32, ο οποίος θα μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο μεθανόλη, κατατάσσοντας έτσι τα εν λόγω πλοία ανάμεσα στα πρώτα πλοία της κατηγορίας τους παγκοσμίως που θα καταναλώνουν το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο.

Παράλληλα, η υβριδική διάταξη των πλοίων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες οξειδίου λιθίου-τιτανίου (LTO), μια αξονική γεννήτρια καθώς και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας EMS της Wärtsilä για τον καλύτερο έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των υβριδικών λειτουργιών τους. Το EMS θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου τόσο κατά τη διάρκεια των ελλιμενισμών όσο και κατά τη διάρκεια πλοήγησης σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μειώνοντας τις διακυμάνσεις φορτίου του κινητήρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.