Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κίνδυνο η ασφάλιση πλοίων από την 1η Ιανουαρίου...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κίνδυνο η ασφάλιση πλοίων από την 1η Ιανουαρίου 2023

309
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κίνδυνο η ασφάλιση πλοίων από την 1η Ιανουαρίου 2023

Σε κίνδυνο τίθεται η ασφάλιση αεροπλάνων που θα πετούν προς την Ουκρανία ή τα πλοία που θα πλέουν προς τη Μαύρη Θάλασσα από την 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς αντασφαλιστές θα αποκλείουν την περιοχή από τις πολιτικές τους από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα τονίζουν πηγές στο Reuters.

Οι αντασφαλιστές συνήθως ανανεώνουν τα 12μηνα συμβόλαιά τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες την 1η Ιανουαρίου και συνεπώς έχουν την ευκαιρία να περιορίσουν την έκθεσή τους για μεταφορές στην Ουκρανία, δεδομένου ότι ο πόλεμος έφερε σημαντικές απώλειες στον κλάδο.

Το δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι οι αντασφαλιστές προτείνουν μια ρήτρα στα συμβόλαια, που ουσιαστικά αποκλείει τις αξιώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο για πλοία και αεροπλάνα σε Ουκρανία, Λευκορωσία και Ρωσία. Ως εκ τούτου, χωρίς την υποστήριξη των αντασφαλιστών, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν παρέχουν κάλυψη για ταξίδια από και προς την εμπόλεμη ζώνη.

Οι αντασφαλιστές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις απώλειες αεροπλάνων που παραμένουν «παγιδευμένα» στη Ρωσία και ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει αξιώσεις $8 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.