INTERCARGO: Η επόμενη ημέρα για τη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου

INTERCARGO: Η επόμενη ημέρα για τη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου

381
INTERCARGO: Η επόμενη ημέρα για τη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου

Τόσο με φυσική όσο και με διαδικτυακή παρουσία έλαβαν χώρα η εξαμηνιαία και η ετήσια Γενική συνάντηση των μελών της INTERCARGO στη Σιγκαπούρη για πρώτη φορά από το 2018. Τα μέλη αξιολόγησαν τα επιτεύγματα της INTERCARGO και αποφάσισαν την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο μέλλον καθώς και τις κύριες προτεραιότητες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο πρόεδρος της INTERCARGO κ. Δημήτρης Φαφαλιός σχολίασε τα εξής: «H Ένωσή μας είναι η φωνή των πλοιοκτητών, διαχειριστών και διευθυντών που δραστηριοποιούνται στην υψηλής ποιότητας ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου σε παγκόσμια κλίμακα».

»Η διαχείριση περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου στόλου πραγματοποιείται πλέον από την Ασία και είναι αναγκαίο να αναγνωρίσουμε τη σημαντικότητα της περιοχής για τον κλάδο του dry bulk. Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να συζητούμε από κοντά με τα μέλη μας στην περιοχή και να ακούμε τους προβληματισμούς της είναι ανεκτίμητο. Αυτό έχει καταστεί ακόμη σημαντικότερο δεδομένων των περιορισμών που έχουμε αντιμετωπίσει μέσα στην πανδημία και των εμπειριών που μοιραζόμαστε», πρόσθεσε.

Οι συναντήσεις τέλεσαν υπό την προεδρία του προέδρου Δημήτρη Φαφαλιού, των αντιπροέδρων Σπύρου Ταράση και Uttam Kumar Jaiswal και του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Tom Keenan. Τα μέλη συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, τα πρότυπα ποιότητας στον τομέα της χύδην ναυτιλίας, την ασφάλεια, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τους στόχους απανθρακοποίησης καθώς και για τις επιμένουσες προκλήσεις αναφορικά με τη διαχείριση πλοίων του κλάδου.

Όσον αφορά τα προαναφερθέντα ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός σχολίασε: «Ακολουθώντας μια ταραχώδη περίοδο, οι διαχειριστές στην dry bulk ναυτιλία καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, την ”κληρονομιά” της COVID-19 και φυσικά την ενσωμάτωση των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην καθημερινή λειτουργία των πλοίων».

»Ωστόσο, οι προσπάθειες της ΙΝΤΕRCARGO για βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα αποδίδουν καρπούς και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε καλά νέα όσον αφορά τα στατιστικά απωλειών πλοίων και κατ’ επέκταση απωλειών ναυτικών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι επιδόσεις ασφάλειας της αγοράς των bulk carriers βρίσκονται σε μια σταθερή και ξεκάθαρη τάση βελτίωσης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.