Η πλατφόρμα blockchain TradeLens επεκτείνεται στην Κίνα

Η πλατφόρμα blockchain TradeLens επεκτείνεται στην Κίνα

88
Η πλατφόρμα blockchain TradeLens επεκτείνεται στην Κίνα

Η China Unicom Digital Tech, θυγατρική του παγκόσμιας εμβέλειας παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών China Unicom, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την TradeLens, την πλατφόρμα blockchain που έχουν αναπτύξει από κοινού Maersk και IBM. Βάσει της συμφωνίας, επιτυγχάνεται η επίσημη εμπορική αξιοποίηση της πλατφόρμας στην ηπειρωτική Κίνα, με την China Unicom Digital Tech να αναλαμβάνει τη διαχείρισή της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η υπηρεσία θα καταστεί διαθέσιμη σε παγκόσμιους εξαγωγείς και εισαγωγείς στην Κίνα, καθώς και σε άλλους κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Κίνα αποτελεί μια τεράστια αγορά, με τη Maersk να εκτιμά ότι ένα στα τρία εμπορευματοκιβώτια που εξάγονται προέρχονται από την ασιατική χώρα, ενώ αντίστοιχα ένα στα έξι εισαγόμενα εμπορευματοκιβώτια εισάγεται στην Κίνα. Ως εκ τούτου, η εν λόγω συνεργασία συνδέει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο με την πλατφόρμα της TradeLens, αναβαθμίζοντας το δίκτυο των παγκόσμιων υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TradeLens συγκεντρώνει δεδομένα από ολόκληρο το παγκόσμιο οικοσύστημα των εφοδιαστικών αλυσίδων (μεταξύ άλλων φορτωτών, θαλάσσιων

μεταφορέων, διαχειριστών τερματικών και διατροπικών μεταφορέων), με στόχο την αντικατάσταση των χειροκίνητων διαδικασιών και των έντυπων εγγράφων με ψηφιακές λύσεις μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Για τον αντιπρόεδρο της China Unicom Digital Tech, κ. Chen, η συνεργασία με την TradeLens αναμένεται να βελτιστοποιήσει και να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια δεδομένων και συναλλαγών. Επιπροσθέτως, αναμένει ότι, αξιοποιώντας το ΙΟΤ (Ιnternet of Things), το blockchain καθώς και άλλες τεχνολογίες, θα επιτευχθεί προτυποποίηση των υπηρεσιών logistics, θα ενισχυθούν η ορατότητα και η ευφυΐα των εφοδιαστικών αλυσίδων, γεγονός που θα βοηθήσει με τη σειρά του στη δημιουργία ενός συνδεδεμένου, αξιόπιστου και ιδιαίτερα αποτελεσματικού δικτύου logistics.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Maersk στην Κίνα, κ. Wu, χαρακτήρισε την επέκταση της πλατφόρμας TradeLens στην Κίνα ως σημαντικό ορόσημο. Επιπροσθέτως σχολίασε πως οι πελάτες χρειάζονται περισσότερο από ποτέ αναβαθμισμένη ορατότητα, αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα στις εφοδιαστικές τους αλυσίδες και για τον λόγο αυτόν απαιτούνται ψηφιακές λύσεις προκειμένου να διαχειριστούν εμπορικά αρχεία και να μειωθούν οι διαταραχές που δημιούργησε η πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, η πλατφόρμα TradeLens παρέχει νέα εργαλεία, τα οποία θα διευκολύνουν την καινοτομία και θα βοηθήσουν τους πελάτες της εταιρείας να επιταχύνουν την ψηφιακή τους μετάβαση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.