Η Hutchison Ports εξαγόρασε το τερματικό της APM Terminals στο Ρότερνταμ

Η Hutchison Ports εξαγόρασε το τερματικό της APM Terminals στο Ρότερνταμ

55
Η Hutchison Ports εξαγόρασε το τερματικό της APM Terminals στο Ρότερνταμ

Ο παγκόσμιος διαχειριστής τερματικών Hutchison Ports Ηοldings (HPH) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την APM Τerminals για την εξαγορά του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων APMT Rotterdam της τελευταίας στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το APMT Rotterdam βρίσκεται δίπλα στο τερματικό ΕCT Delta Terminal που διαχειρίζεται η HPH στον μεγαλύτερο λιμένα της Ευρώπης. Το μήκος της αποβάθρας του είναι 1.600 μ., ενώ διαθέτει και δεκατρείς γερανογέφυρες.

Από την πλευρά της APMT, ο επικεφαλής των τερματικών της εταιρείας, σχολιάζοντας την επικείμενη αποεπένδυση, δήλωσε πως τα δύο μέρη εργάστηκαν εντατικά και δημιουργικά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συναλλαγή.

Αντίστοιχα, ο γενικός διευθυντής της ΗPH στην Ευρώπη δήλωσε πως η εν λόγω εξαγορά ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Ήδη η HPH διαχειρίζεται την πλειοψηφία των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι μέσω των τερματικών ECT’s Delta και Euromax. Η προσθήκη του APMTR θα αναβαθμίσει την ικανότητα της εταιρείας να παρέχει αξιόπιστες και ευέλικτες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η HPH θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα πλοία της Maersk Line που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από την APMT, ενώ παράλληλα θα εργαστεί με το προσωπικό του τερματικού προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες αλλά και επιπρόσθετα φορτία. Τέλος, στα σχέδια της HPH είναι η αναβάθμιση του τερματικού στο μέλλον, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και να συνεχίσει να αναπτύσσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Φωτό: apmterminals.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.