Σημαντική αύξηση κερδών το α΄τρίμηνο για τη Safe Bulkers

Σημαντική αύξηση κερδών το α΄τρίμηνο για τη Safe Bulkers

320
Σημαντική αύξηση κερδών το α΄τρίμηνο για τη Safe Bulkers

H Safe Bulkers Inc. ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Μαΐου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατέγραψε κέρδη $21,3 εκατ. το εν λόγω χρονικό διάστημα έναντι κερδών $7,6 εκατ. το δ΄ τρίμηνο του 2020 και ζημιών $9,9 εκατ. το α’ τρίμηνο του ίδιου έτους.

Με αφορμή τον τριμηνιαίο οικονομικό απολογισμό της Safe Bulkers, ο δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε: «Κατά το α’ τρίμηνο του 2021 αυξήσαμε την κερδοφορία μας και ενδυναμώσαμε τον ισολογισμό μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για σταδιακή ανανέωση του στόλου μας μέσω επιλεγμένων πωλήσεων παλαιότερων πλοίων και νέων αγορών. Είμαστε επικεντρωμένοι στην περιβαλλοντική μας απόδοση και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να βελτιώσουμε τις λειτουργίες μας. Πιστεύουμε ότι οι περιβαλλοντικές μας επενδύσεις θα συμβάλλουν σε διαρκή λειτουργικά και οικονομικά πλεονεκτήματα».

Τέλος να σημειωθεί ότι το orderbook της εταιρείας περιλαμβάνει δύο νεότευκτα ιαπωνικά Bulkers (ένα Κamsarmax και ένα Post-Panamax) με προγραμματισμένες παραδόσεις το α’ εξάμηνο του 2022 και το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.