Λιμένας του Χιούστον: Πράσινο φως για την επέκταση του καναλιού

Λιμένας του Χιούστον: Πράσινο φως για την επέκταση του καναλιού

89
Λιμένας του Χιούστον: Πράσινο φως για την επέκταση του καναλιού

Η Λιμενική Αρχή του Χιούστον (Huston) ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από το U.S. Army Corps of Engineers (USACE) καθώς και χρηματοδότηση $19,5 εκατ. από ομοσπονδιακά κεφάλαια, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο επέκτασης και βελτίωσης του καναλιού του Χιούστον.

Η επέκταση του καναλιού του Χιούστον, γνωστή ως «Project 11», θα διευρύνει και θα εμβαθύνει το κανάλι, διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη πλοήγηση πλοίων, τόσο προς τους οκτώ δημόσιους τερματικούς σταθμούς του λιμένα όσο και προς τις πάνω από 200 ιδιωτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κατά μήκος του καναλιού.

Ο πρόεδρος του λιμένα, Ric Campo, δήλωσε ότι το «Project 11» θα προσφέρει στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον συνεχή δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα μέσα από τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κανάλι.

Η ανάθεση του έργου αποτελεί εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τα ενδιαφερόμενα μέρη του, τόσο του λιμένα όσο και της ευρύτερης περιοχής του καναλιού, καθώς η έγκριση και η χρηματοδότηση του έργου θα επιτρέψουν στο λιμάνι του Χιούστον να ξεκινήσει την κατασκευή των σημαντικότερων στοιχείων του έργου.

Πέρα από τα $19,5 εκατ. σε κατασκευαστικά κεφάλαια, το λιμάνι του Χιούστον έλαβε επίσης $55,5 εκατ. επιχορήγηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ετήσια λειτουργία και τη συντήρηση του καναλιού, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και αποτελεσματική κυκλοφορία των πλοίων που κινούνται σε αυτό.

Φωτό: porthouston.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.