Η διαβίωση αλλοδαπών και Ελλήνων επιθεωρητών στο Penglai της Κίνας

Η διαβίωση αλλοδαπών και Ελλήνων επιθεωρητών στο Penglai της Κίνας

258
Η διαβίωση αλλοδαπών και Ελλήνων επιθεωρητών στο Penglai της Κίνας

Toυ Παναγιώτη Α. Κατσινέλλου, Senior Surveyor BV Marine&Offshore Division China

Τα παρακάτω συμβαίνουν στην συγκεκριμένη πόλη, σε άλλες πόλεις μπορεί να ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Περίοδος φωτογραφιών Ιανουάριος 20-23.01.2021.

Πολύ κοντά ημερολογιακά στην Κινέζική πρωτοχρονιά οι τοπικές αρχές για την προστασία αλλοδαπών και μη, έχoυν προβεί σε νέα μέτρα για την καταπολέμηση διασποράς του ιού COVID 19. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες τοπικές απαιτήσεις, όλα τα ξενοδοχεία της πόλης με κοινό κλιματισμό (ψύξη, θέρμανση) πρέπει να παύσουν την λειτουργία τους μέχρι νεοτέρας, όλοι οι πελάτες πρέπει να μεταφερθούν σε νέα ξενοδοχεία τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις της τοπικής αρχής, αυτοδιοίκησης όπως αυτόνομη θέρμανση, ψύξη σε κάθε δωμάτιο, σύστημα ενδοδαπέδιας  θέρμανσης είναι αποδεκτό από τις αρχές. Όλοι μας πριν την μεταφορά μας σε νέο προβλεπόμενο ξενοδοχείο πρέπει να προβούμε σε τεστ COVID 19, το τεστ πρέπει να είναι αρνητικό έτσι ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η ασφαλής μετακίνηση μας στο νέο ξενοδοχείο. Τα έξοδα του τεστ στην δική μου περίπτωση τα κάλυψε το ξενοδοχείο. Κατά την διάρκεια διαδικασίας του τεστ (πριν και μετά)  εκπρόσωπος του ξενοδοχείου ήταν συνεχώς μαζί μου για την διευθέτηση του όλου ζητήματος.

Παρακάτω ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες:

Φώτο 1. Επίσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο για το απαραίτητο τεστ

 

2
Φώτο 2. Εισαγωγή απαραίτητων στοιχείων ηλεκτρονικά-λήψη εισιτηρίου και έπειτα είσοδος στο νοσοκομειακό χώρο με αυστηρό επανέλεγχο εισιτηρίου από νοσοκομειακό υπάλληλο και υπάλληλο ασφαλείας. Όλοι ανεξαιρέτως εισερχόμαστε στον νοσοκομειακό χώρο αφού έχουμε θερμομετρηθεί ηλεκτρονικά. Έπειτα με το εισιτήριο μας στο πρωτόκολλο πληρώνουμε το αντίτιμο της εξέτασης

 

3
Φώτο 3. Το τέστ πραγματοποιήθηκε σε άλλη νοσοκομειακή εγκατάσταση, κτίριο συγκεκριμένο μόνο για τέστ COVID 19. Είναι εμφανείς οι κίτρινες γραμμές για τήρηση ασφαλής απόστασης των εξεταζόμενων. Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου ήταν συνέχεια μαζί μου για την οποιαδήποτε βοήθεια, διευκρίνηση. Οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι όπως φαίνεται από την φωτογραφία είναι άκρως εξοπλισμένοι με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό προστασίας

 

4
Φώτο 4. Εισαγωγή στο χώρο διεκπεραίωσης του τέστ ,έλεγχος στοιχείων,διαβατήριο κτλ. Η είσοδος στον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου δεν επετράπη και πολύ σωστά για λόγους ασφαλείας. Το επόμενο βήμα μετά τον έλεγχο όλων των απαραίτητων εγγράφων συγκεκριμένος νοσοκομειακός υπάλληλος πήρε δείγμα σάλιου με μπατονέτα και τοποθέτησε το δείγμα σε αποστειρωμένο υλικό . Διαδικασία ανώδυνη και γρήγορη. Εκδόθηκε ηλεκτρονικά κωδικός όπου με τον συγκεκριμένο κωδικό πρέπει να παραλάβω το αποτέλεσμα του τεστ σε 1-2 μέρες

 

Φώτο 5. Επιπλέον για την είσοδο μας στο νοσοκομείο αλλά και στο ξενοδοχείο που διαμένω είναι απαραίτητη υπόδειξη και χρήση συγκεκριμένου λογισμικού το οποίο σημαίνει ότι οποιαδήποτε μετακίνηση έχει γίνει στο παρελθόν στο εσωτερικό της Κίνας έχει γίνει σε ασφαλείς εκτός κινδύνου περιοχές -για το λόγο αυτό το χρώμα του βέλους είναι πράσινο. Ακολουθεί σχετική φωτογραφία. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δουλεύει σε όλες τις συσκευές και είναι απαραίτητη για την όποια μετακίνηση μας η είσοδο σε δημόσιες και μη εγκαταστάσεις

 

6
Φώτο 6. Εσωτερικό ανελκυστήρα στο ξενοδοχείο διαμονής μου-πληροφορίες απολύμανσης χώρου, κάδος απορριμμάτων

 

Γενικά δεν μπορείς να εισέλθεις σε κανένα κατάστημα, δημόσια υπηρεσία, ξενοδοχείο κτλ. χωρίς να σε θερμομετρήσουν και να καταγράψουν σχετικά στοιχεία όπως τηλέφωνο, όνομα, υπηκοότητα σε σχετική λίστα. Υποχρεωτική υπόδειξη ηλεκτρονικού κωδικού υγείας σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Υποχρεωτική μάσκα παντού.

Όλα τα παραπάνω είναι αληθή γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνονται κατά την παραμονή μου στην πόλη Penglai της Shandong province και δεν αντιπροσωπεύει την εμπειρία άλλων αλλοδαπών στην ίδια πόλη ή σε άλλες πόλεις της Κίνας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες αρχές οι οποίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατούν ασφαλείς τους αλλοδαπούς και μη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.