Οι ηλεκτρονικές φορτωτικές στη ναυτιλία γραμμών 

Οι ηλεκτρονικές φορτωτικές στη ναυτιλία γραμμών 

174
Οι ηλεκτρονικές φορτωτικές στη ναυτιλία γραμμών 

H Digital Container Shipping Association (DCSA), μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας γραμμών, ανακοίνωσε πρόσφατα νέες προδιαγραφές δεδομένων και διαδικασιών για την έκδοση φορτωτικών (Bills of Ladding- B/Ls).

Oι προδιαγραφές φορτωτικών της DCSA ευθυγραμμίζονται με το μοντέλο αναφοράς του UN/CEFACT, για τη διασφάλιση ενός παγκόσμιου πλαισίου που ευνοεί την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, η οποία, ως εγχείρημα, πρόκειται για μία ενοποιημένη προσπάθεια της βιομηχανίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη έκδοση της πρωτοβουλίας DCSA eDocumentation, η οποία περιέχει προδιαγραφές για την ενίσχυση των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών σχετικά με την αποστολή εγγράφων μεταξύ των συμμετεχόντων στη ναυτιλία γραμμών, αρχής γενομένης από τις φορτωτικές.

Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, η DSCA προσβλέπει στην αποδοχή και υιοθέτηση των ηλεκτρονικών φορτωτικών από νομοθέτες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες.

«Η ψηφιοποίηση εγγράφων, αρχής γενομένης από τη φορτωτική, αποτελεί κλειδί για την απλοποίηση του παγκόσμιου εμπορίου», σημειώνει ο Thomas Bagge, CEO της DCSA.

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.