Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές

Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές

257
Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εύρυθμη λειτουργία των βιομηχανιών παγκοσμίως. Όσον αφορά τη ναυτιλία, είναι βέβαιο πως η βιομηχανία της κρουαζιέρας είναι αυτή που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς οι περιορισμοί και οι κανονισμοί κοινωνικής αποστασιοποίησης, έβαλαν απότομο φρένο στις κρουαζιέρες, οι οποίες ανεστάλησαν καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, ενώ η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, κάποια μικρά αλλά ενθαρρυντικά βήματα πραγματοποιούνται, καθώς κάποιες διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για επανέναρξη των ταξιδιών τους .

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο IMO, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (EMSA), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εξέδωσαν νέες κατευθυντήριες γραμμές, για την ομαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας.

Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές συντάχθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας επανέναρξης της κρουαζιέρας στα ευρωπαϊκά ύδατα, ενώ παράλληλα ορίζουν τα ελάχιστα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε πλοίο για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Το νέο αυτό πλαίσιο προτάσεων, απευθύνεται σε κρουαζιερόπλοια ευρωπαϊκών νηολογίων, καθώς και σε κρουαζιερόπλοια, τα οποία προσεγγίζουν ευρωπαϊκά λιμάνια, ανεξαρτήτως σημαίας. Ο IMO προτρέπει τα μέλη του, καθώς και άλλους διεθνείς οργανισμούς, να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές όπως κρίνουν αυτοί κατάλληλα, προς όφελος όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την κρουαζιέρα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο  σύνδεσμο:

http://www.imo.org/en/MediaCentre/HotTopics/Documents/COVID%20CL%204204%20adds/Circular%20Letter%20No.4204-Add.26%20-%20Coronavirus%20(Covid-19)%20-%20Guidance%20On%20Cruise%20EU.pdf

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.