Ντόναλντ Τραμπ: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

Ντόναλντ Τραμπ: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

99
Ντόναλντ Τραμπ: Στήριξη στην εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μίντλαντ του Τέξας, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας του και δεσμεύτηκε ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία δεν θα εξαρτηθεί ποτέ ξανά από εχθρικούς ξένους προμηθευτές.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος oilprice.com, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους ζηλωτές, στους ριζοσπάστες και στους εξτρεμιστές που προσπαθούν να κλείσουν την πετρελαϊκή βιομηχανία και να κάνουν την Αμερική έρμαιο των ξένων παραγωγών. Αυτό δεν θα συμβεί ξανά σε αυτό το έθνος», στην ομιλία που ήταν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του και σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού σε παραγωγούς και εργαζομένους του Τέξας, της σημαντικής αυτής πολιτείας με πολλές πετρελαϊκές βιομηχανίες.

«Δεν θα βασιστούμε ποτέ ξανά σε εχθρικούς ξένους προμηθευτές. Θα υπερασπιστούμε τις δουλειές σας και θα υπερασπιστούμε το Τέξας», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ορισμένες άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση της αμερικανικής ενέργειας, όπως η παράταση έως το 2050 των αδειών εξαγωγής για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τέσσερις άδειες για την κατασκευή αγωγών και σιδηροδρόμων μεταξύ του Τέξας και του Μεξικού.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και τον OPEC+ για τη συνεργασία τους με στόχο τη μείωση 9,7 εκατ. bpd της παραγωγής τους τον Μάιο και τον Ιούνιο και τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου.

«Αυτή η δράση σταθεροποίησε τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, που ήταν σε ελεύθερη πτώση, και έσωσε εκατομμύρια ενεργειακές θέσεις εργασίας, και ειλικρινά έσωσε τη βιομηχανία σας. Πριν από τέσσερις μήνες, οι άνθρωποι ανησυχούσαν πολύ γι’ αυτόν τον κλάδο. Και τώρα απλώς παραμένει το ερώτημα για το πόσο γρήγορα θα επανέλθουν στην εργασία τους», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι παραγωγοί στο Τέξας έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οι πτωχεύσεις εταιρειών έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Η Odessa Development Corporation (ODC) ξεκίνησε την ειδική ομάδα «The Permian Fuels America» για την προστασία της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας από τη χειραγώγηση της αγοράς πετρελαίου, πείθοντας τα διυλιστήρια να αγοράσουν αμερικανικό πετρέλαιο και να διατηρήσουν τους εργάτες πετρελαίου κατά τη διάρκεια αυτής της ύφεσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.