Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Σιγκαπούρης στο νερό

Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Σιγκαπούρης στο νερό

155
Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Σιγκαπούρης στο νερό

To FueLNG, το joint venture μεταξύ των Keppel Offshore & Marine Ltd (Keppel O&M) και Shell Eastern Petroleum (Pte) Ltd., ανακοίνωσε την καθέλκυση του πρώτου LNG bunkering πλοίου της Σιγκαπούρης από το ναυπηγείο Keppel Nantong στην Κίνα. Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του joint venture, η κατασκευή του πρώτου LNG bunkering πλοίου της Σιγκαπούρης κυλά ομαλά και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2020.

Το πλοίο θα δώσει τη δυνατότητα στο FueLNG να πραγματοποιεί υπηρεσίες ανεφοδιασμού LNG ship-to-ship στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Παράλληλα, το χωρητικότητας 7.500 κ.μ. LNG πλοίο ενισχύει τις πρωτοβουλίες της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (ΜPA) για την υιοθέτηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού ως του κορυφαίου κόμβου ανεφοδιασμού πλοίων με LNG.

Φωτό: www.fuelng.com.sg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.