Χαβιέ Μπαρδέμ: έκκληση για τους ωκεανούς

Χαβιέ Μπαρδέμ: έκκληση για τους ωκεανούς

100
Χαβιέ Μπαρδέμ: έκκληση για τους ωκεανούς

«Οι ωκεανοί μας χρειάζονται»: ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ απηύθυνε από την έδρα του ΟΗΕ έκκληση να υπογραφεί μιας διεθνής συμφωνία για την προστασία των ωκεανών.

Θερμός υπέρμαχος του περιβάλλοντος ο Μπαρδέμ συμμετέχει σε εκστρατεία της οργάνωσης Greenpeace με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου θαλάσσιων καταφυγιών.

«Οι ωκεανοί μας βρίσκονται σε σημείο κατάρρευσης και είμαστε όλοι εν μέρει υπεύθυνοι», τόνισε ο Ισπανός ηθοποιός, καλώντας τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού να δράσουν «εδώ και τώρα». Οι ωκεανοί ανήκουν σε όλους, αλλά το μέλλον τους είναι σήμερα στα χέρια σας», υπογράμμισε πριν την πρώτη προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την αποστολή του πέρυσι στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία.

Τέλος ο Μπαρδέμ εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. «Δεν μπορούμε να ζούμε στην άρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Φωτό: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.