Mega-επένδυση στο λιμάνι της Βαλένθια

Mega-επένδυση στο λιμάνι της Βαλένθια

215
Mega-επένδυση στο λιμάνι της Βαλένθια

H Terminal Investments Ltd (TIL), διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων και θυγατρική της MSC, αναμένεται να επενδύσει πάνω από € 1 δις για την κατασκευή μιας νέας μονάδας εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Βαλένθια, το οποίο αναδεικνύεται σε σημαντικό κόμβο της δυτικής Μεσογείου.

Την περασμένη εβδομάδα, η αρχή του λιμένα της Βαλένθια δημοσιοποίησε την πρόταση της TIL να διαχειριστεί τον τέταρτο ΣΕΜΠΟ στον ισπανικό λιμένα, η οποία ουσιαστικά ήταν και η μόνη που κατέθεσε την πρότασή της για το εν λόγω project.

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα, η MSC σκοπεύει να επενδύσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €1,01 δις για το project, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αρχής του λιμένα, με την νέα αυτή εγκατάσταση ο ισπανικός λιμένας θα διαχειρίζεται συνολικά 5 εκατ. TEUs ετησίως, διπλασιάζοντας με αυτό τον τρόπο την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Η MSC αποτελεί παραδοσιακά τον μεγαλύτερο πελάτη για τον λιμάνι της Βαλένθια και ουσιαστικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο λιμένα της Ισπανίας ξεπερνώντας αυτόν της Αλγκεθίρας πριν μερικά χρόνια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πέρυσι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Βαλένθια ανήλθε στα 5,18 εκατ. TEUs, σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερο από το μέσο όρο της αγοράς στο 7,3%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.