Ο Καναδάς επενδύει στις εξαγωγές προπανίου

Ο Καναδάς επενδύει στις εξαγωγές προπανίου

73
Ο Καναδάς επενδύει στις εξαγωγές προπανίου

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές από τον πρώτο τερματικό σταθμό εξαγωγών προπανίου στον Καναδά, με ονομασία Ridley Island Propane Export Terminal (RIPET).

Η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο Πρινς Ρούπερτ του Καναδά ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στις 23 Μαΐου έλαβαν χώρα οι πρώτες εξαγωγές προπανίου με προορισμό την Ασία. Σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα μπορούν να εξάγονται 1,2 εκατ. τόνοι προπανίου από τον RIPET προς την Ασία.

Διαχειρίστρια του τερματικού σταθμού είναι η καναδική AltaGas, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την ιαπωνική Astomos Energy Corporation προκειμένου η δεύτερη να αγοράζει σε ετήσια βάση το 50% της εξαγόμενης ποσότητας προπανίου από τον RIPET. Μέσω αυτής της συμφωνίας η Astomos είναι σε θέση να προμηθεύει την αγορά της Ιαπωνίας με προπάνιο σε συντομότερο χρονικό διάστημα (10 ημέρες) απ’ ό,τι εάν προμηθευόταν από τον Κόλπο του Μεξικού (25 ημέρες).

Να σημειωθεί ότι η Ασία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LPG στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 24 εκατ. νοικοκυριά στην Ιαπωνία, μόνο, χρησιμοποιούν προπάνιο για θέρμανση και μαγειρική, ενώ το προπάνιο αποτελεί επίσης σημαντική πρώτη ύλη για την πετροχημική βιομηχανία της Ασίας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.