Πώς διαμορφώνονται οι ναύλοι στα clean tankers

Πώς διαμορφώνονται οι ναύλοι στα clean tankers

654
Πώς διαμορφώνονται οι ναύλοι στα clean tankers

Η παρούσα περίοδος θεωρείται θετική για την αγορά των product tankers κατηγορίας LR1 καθώς στα δυτικά και ιδιαίτερα στον Ατλαντικό η ζήτηση καταγράφεται αυξημένη. Στο πλαίσιο αυτό οι ναύλοι στις χρονοναυλώσεις ετήσιας διάρκειας για τα LR1 tankers κυμαίνονται στα $15.250/ημέρα, σύμφωνα με την αναλύτρια της Alibra Shipping Ltd., Rebecca Galanopoulos Jones. Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται επίσης και για την αγορά των MRs.

Στα ανατολικά η αγορά των LR1 tankers παρουσιάζει μια ραθυμία καθώς οι εισαγωγές νάφθας της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη, η Νιγηρία, και μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι σε θέση να αναπληρώσει τα αποθέματά της, γεγονός το οποίο θα δώσει μια ώθηση στην αγορά της δυτικής Αφρικής.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να καταγραφεί μια μεταβλητότητα στην αγορά των clean tankers, σύμφωνα με τις αναλύσεις της κ. Rebecca Galanopoulos Jones, ωστόσο συνολικά η αγορά των δεξαμενόπλοιων εκτιμάται ότι θα ανακάμψει κατά το β΄ εξάμηνο του 2019 καθώς οδεύουμε προς την εφαρμογή του sulphur cap 2020, όπου προσδοκώνται βελτιωμένες συνθήκες για το αργό πετρέλαιο και τα παράγωγά του.

Alibra

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.