Η Maersk Supply Service επενδύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων

Η Maersk Supply Service επενδύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων

91
Η Maersk Supply Service επενδύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων

Η εταιρεία Maersk Supply Service υπέγραψε μία σύμβαση με την Eniram, μια εταιρεία του ομίλου Wärtsilä, για την εγκατάσταση του Energy Advisory System στα πλοία της. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί δεδομένα υψηλής ποιότητας προκειμένου να πετύχει βελτίωση των λειτουργιών και εξοικόμηση καυσίμων σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας αλλά και τα κόστη καυσίμων για τους πελάτες.

Η εγκατάσταση του Energy Advisory System θα γίνει αρχικά σε δύο πλοία της Maersk Supply Service, ενώ μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει το σύστημα σε ακόμη τέσσερα πλοία, με μακροπρόθεσμο στόχο την εγκατάστασή του σε όλο το στόλο της εταιρείας. Οι δοκιμές του Energy Advisory System στα δύο πρώτα πλοία της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Η εγκατάσταση του Energy Advisory System αποτελεί μία από τις αρκετές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εταιρεία στην προσπάθειά της τα πετύχει τον αρχικό της στόχο για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 5% έως το 2020.

Φωτό: Maersk Supply Service

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.