Ανοδική πορεία για τα ναυπηγεία Zvezda

Ανοδική πορεία για τα ναυπηγεία Zvezda

151
Ανοδική πορεία για τα ναυπηγεία Zvezda

Τα ρωσικά ναυπηγεία Zvezda Shipbuilding Complex κατέγραψαν αύξηση του βιβλίου παραγγελιών τους για νέα πλοία κατά 42% το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Στην παρούσα φάση υπολογίζεται ότι το βιβλίο παραγγελιών της Zvezda περιλαμβάνει 37 πλοία, εκ των οποίων τα 26 έχουν παραγγελθεί από την Rosneft και αφορούν δώδεκα πλοία τύπου Arc6 και Arc7, τέσσερα πλοία κατηγορίας ice- class multi- purpose, καθώς και δέκα Aframaxes.

Ένας ακόμη σημαντικός πελάτης της Zvezda είναι η Gazprom, η οποία κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2018 παρήγγειλε προς ναυπήγηση 5 πλοία.

Επιπρόσθετα σε παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων έχει προχωρήσει η Sovcomflot αλλά και η Rosmorport.

Τα ναυπηγεία Zvezda Shipbuilding Complex στην Άπω Ανατολή, ως επέκταση των υπαρχόντων Zvezda στην Ρωσία, αποτελούν ένα project η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Στόχος των εν λόγω ναυπηγείων είναι να εξειδικευτούν στη ναυπήγηση πλοίων μεγάλου βάρους, πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου, πλοίων ice- class, πλοίων ειδικού σκοπού αλλά και στην κατασκευή ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.