Η Τουρκία αυξάνει τα πρόστιμα για θαλάσσια ρύπανση

  136
  Η Τουρκία αυξάνει τα πρόστιμα για θαλάσσια ρύπανση

  Τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται από την Τουρκία σε περιπτώσεις πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης σημείωσαν αύξηση σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το West of England.

  Σε περίπτωση που επιβληθεί σε κάποιο πλοίο πρόστιμο λόγω πρόκλησης ρύπανσης σε τουρκικά ύδατα από ναυτικό ατύχημα, τότε είναι αναγκαία η επικοινωνία του πλοίου με τον τοπικό ανταποκριτή του P&I Club στο οποίο είναι ασφαλισμένο το συγκεκριμένο πλοίο, για την παροχή άμεσης βοήθειας.

  Όπως επισημαίνει το West of England P& I Club, τα πλοία θα πρέπει να λαμβάνουν ορισμένα μέτρα προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα να τους επιβληθεί πρόστιμο από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές και γι’ αυτόν τον λόγο το Club παρέχει ορισμένες συμβουλές και συστάσεις.

  Π.χ. θα πρέπει να αποφεύγονται, εφόσον είναι εφικτό, εργασίες για την εκφόρτωση του θαλάσσιου έρματος από τις δεξαμενές του πλοίου. Σε κάθε περίπτωση μόνο καθαρό θαλάσσιο έρμα θα πρέπει να απορρίπτεται. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή ρήψης στις θάλασσες υπολειμμάτων φορτίων, απορριμμάτων του πλοίου κ.ά.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε αναφορικά με το ζήτημα των προστίμων μπορείτε να αναζητήσετε στον σύνδεσμο.

  Φωτό: Pixabay

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.