Οι oil majors ετοιμάζονται για το «2020»

Οι oil majors ετοιμάζονται για το «2020»

400
Οι oil majors ετοιμάζονται για το «2020»

Ξεκίνησε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ExxonMobil, η λειτουργία μίας νέας μονάδας στο διυλιστήριο της τελευταίας στην Αμβέρσα που θα παράγει, μεταξύ άλλων, και ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, όπως για παράδειγμα Marine Gas Oil (Low Sulfur Distillate Fuel).

Η νέα μονάδα της ExxonMobil με δυναμικότητα 50.000 βαρελιών/ημέρα θα ενισχύσει την ικανότητα του διυλιστηρίου να καλύψει την διευρυνόμενη ζήτηση για καθαρότερα καύσιμα από πλευράς ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία καλείται να συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα που ορίζει ο IMO από την 1/1/2020.

Ο κ. Bryan W. Milton, Πρόεδρος της ExxonMobil Fuels & Lubricants Company, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας δήλωσε πως «η επένδυσή μας στην Αμβέρσα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την θέση της ExxonMobil ως ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού διυλιστηρίου, αυξάνοντας την δυνατότητά μας να παρέχουμε μεγαλύτερες ποσότητες καθαρότερων καυσίμων στους Ευρωπαίους πελάτες μας».

Να σημειωθεί πως την τελευταία 10ετία η ExxonMobil έχει επενδύσει ένα ποσό της τάξης των $2 δις για την ανάπτυξη του διυλιστηρίου της στην Αμβέρσα, καθιστώντας το ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποδοτικά σε όλο τον κόσμο, κατά τον κ. Milton.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.