Η τεχνολογία για εικονικές επισκέψεις σε πλοία είναι πλέον γεγονός

Η τεχνολογία για εικονικές επισκέψεις σε πλοία είναι πλέον γεγονός

262
Η τεχνολογία για εικονικές επισκέψεις σε πλοία είναι πλέον γεγονός

Η εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines Ltd ανακοίνωσε την εισαγωγή του Vessel View VR, ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση εικονικών επισκέψεων σε πλοία, με βάση την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία NURVE Inc.

Το Vessel View VR δημιουργεί νέες ευκαιρίες και παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο στην περίπτωση των συμβατικών επισκέψεων στα πλοία. Σε αντίθεση με τους περιορισμούς που συναντώνται στην περίπτωση των συμβατικών επισκέψεων, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών και ο περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος, με το Vessel View VR δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο και κατάλληλα δικαιώματα σύνδεσης.

Η λειτουργία των εικονικών επισκέψεων πρόκειται να εφαρμοστεί στο πλοίο μεταφοράς οχημάτων “Beluga Ace”, ένα από τα νέα πλοία της σειράς FLEXIE της MOL το οποίο παραδόθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Με μήκος 199,9 μ. και πλάτος 32,2 μ., οι επιθεωρήσεις όλων των χώρων του συγκεκριμένου πλοίου από τους επισκέπτες θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν σε περιορισμένο χρόνο, ενώ και η δομή του πλοίου θα ήταν δύσκολο να κατανοηθεί μελετώντας μόνο σχέδια και φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιτρέπει μια απλή και ενδελεχή κατανόηση των διαφόρων περιοχών του πλοίου.

Φωτό: mol.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.