Οι κυβερνοεπιθέσεις χτυπούν και την Clarksons

Οι κυβερνοεπιθέσεις χτυπούν και την Clarksons

114
Οι κυβερνοεπιθέσεις χτυπούν και την Clarksons

Η Clarkson Plc ανακοίνωσε την Δευτέρα 30 Ιουλίου ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα «πρόσωπα» είχαν πρόσβαση σε μερικά από τα υπολογιστικά της συστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η πρόσβαση αυτή, η οποία καταγράφηκε κατά το διάστημα μεταξύ 31 Μαΐου με 4 Νοεμβρίου 2017, ανακτήθηκε από έναν μόνο «απομακρυσμένο» λογαριασμό. Σημειώνεται ότι το μη εξουσιοδοτημένο αυτό μέλος αντέγραψε δεδομένα της Clarksons και εν συνεχεία απαίτησε λύτρα για την ασφαλή επιστροφή τους, αναφέρει η εταιρεία.

Τονίζεται παράλληλα ότι οι πληροφορίες που ανακτήθηκαν ενδεχομένως να αφορούν ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών, διαβατηρίων και χρεωστικών καρτών των χρηστών της Clarksons.

Η εταιρεία ωστόσο δεν αποκάλυψε πόσοι χρήστες έχουν επηρεαστεί από την ηλεκτρονική αυτή παραβίαση δεδομένων, τόνισε όμως ότι μέσω ερευνών που πραγματοποιήθηκαν αλλά και των κατάλληλων νομικών μέτρων που λήφθηκαν, ήταν σε θέση να εντοπίσει και να ανακτήσει τα αντίγραφα των δεδομένων.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο «κρούσμα» κυβερνοεπίθεσης στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο μέσα σε λίγες μέρες καθώς  την προηγούμενη εβδομάδα η COSCO επιβεβαίωσε ότι δυσλειτουργίες και βλάβες εντοπίστηκαν στα δίκτυα ίντερνετ και τηλεπικοινωνιών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.