Στα χέρια της COSCO η OOCL

Στα χέρια της COSCO η OOCL

315
Στα χέρια της COSCO η OOCL

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένα μεγάλο μέρος της εξαγοράς της Orient Overseas Container Lines (OOCL) από την COSCO Shipping Holdings, με την τελευταία να αποκτά πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης.

Μετά από μία πολύμηνη διαδρομή, η COSCO Shipping κατάφερε να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εξαγοράς, παρά τις όποιες αντιρρήσεις είχαν εκφραστεί από μέρους της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), καθώς και από την κινεζική αρχή (Anti-Monopoly Bureau of the State Administration for Market Regulation).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της COSCO μόλις η διαδικασία εξαγοράς ολοκληρωθεί πλήρως θα διαθέτει το 90,1% των μετοχών της OOCL.

Μέσα από την εξαγορά πρόκειται να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει στόλο 400 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.