Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

182
Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, η National Oil Corporation (NOC), εξήγγειλε ότι λόγω ανωτέρας βίας δεν πραγματοποιούνται φορτώσεις πετρελαίου από τον λιμένα του Zawiya από τις 16 Ιουλίου 2018. Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση είναι η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα  El Sharara, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας της πρόσφατης επίθεσης σε αυτό και της απαγωγής 4 εργαζομένων από μια ομάδα ενόπλων ατόμων αγνώστων στοιχείων.

Η NOC προχώρησε στην αναστολή των εργασιών σε ορισμένους σταθμούς παραγωγής του συγκεκριμένου έργου με αποτέλεσμα να περιοριστεί η πετρελαϊκή παραγωγή σε 125.000 βαρέλια/ημέρα, τα οποία επαρκούν μόνο για τις ανάγκες του διυλιστηρίου Zawiya, χωρίς να υπάρχουν ποσότητες πετρελαίου προς εξαγωγή.

Ο πρόεδρος της NOC, Eng. Mustafa Sanalla, σχολίασε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και ότι το περιστατικό επίθεσης οδήγησε σε αναγκαστική παύση ορισμένων σταθμών παραγωγής. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι έχει δοθεί στην παρούσα φάση προτεραιότητα στην τοπική ζήτηση για πετρέλαιο.