Η CMA CGM παραλαμβάνει mega containership

Η CMA CGM παραλαμβάνει mega containership

194
Η CMA CGM παραλαμβάνει mega containership

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Subic της Hanjin Heavy Industries & Construction – Philippines (HHIC-Phil Inc.)  η τελετή παράδοσης για το νέο mega containership της CMA CGM.

Πρόκειται για το «CMA CGM Antoine de Saint Exupery», χωρητικότητας 20.600 TEUs, με μήκος 400 μ., πλάτος 59 μ. και βύθισμα 33 μ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ναυπηγεία της HHIC-Phil Inc. η έκταση του καταστρώματος του πλοίου ισοδυναμεί με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η παραγγελία για το πλοίο κατηγορίας Ultra Large Containership (ULC) έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015 και τον περασμένο Δεκέμβριο το πλοίο πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές, όπου υπεβλήθη σε μια σειρά ελέγχων απόδοσης και τεχνικών επιθεωρήσεων πριν από την παράδοσή του στην CMA CGM.

Το συγκεκριμένο containership αποτελεί το πρώτο από μία σειρά τριών πλοίων, ίδιας κατηγορίας και χωρητικότητας, που έχει παραγγείλει η εταιρεία CMA CGM από τα ναυπηγεία της HHIC-Phil Inc.

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.