Ρεκόρ εισαγωγών LNG από την Κίνα

Ρεκόρ εισαγωγών LNG από την Κίνα

83
Ρεκόρ εισαγωγών LNG από την Κίνα

Οι εισαγωγές της Κίνας σε LNG κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο, φτάνοντας τους 38,13 εκατ. τόνους το 2017, αύξηση της τάξεως του 46% συγκριτικά με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του General Administration of Customs.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι εισαγωγές της Κίνας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο έχουν υπερβεί τις αντίστοιχες της Νότιας Κορέας, καθιστώντας πλέον την Κίνα ως τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG στον κόσμο το περασμένο έτος.

Οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας σε LNG κατά τη διάρκεια του 2017 ανήλθαν σε 37,5% εκατ. τόνους, αύξηση κατά 12,2% σε σχέση με το 2016.

Οι εισαγωγές LNG από την Κίνα σημειώνουν σταθερή ανοδική πορεία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει να περιορίσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα στο πλαίσιο διαμόρφωσης και εφαρμογής μιας ευρύτερης περιβαλλοντικής πολιτικής.

Ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν μήνας ρεκόρ για τις κινεζικές εισαγωγές LNG καθώς ανήλθαν σε 5,03 εκατ. τόνους, λόγω της αυξημένης ζήτησης τον χειμώνα. Οι εισαγωγές αυτές αυξήθηκαν κατά 24% συγκριτικά με τις εισαγωγές της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες είχαν ανέλθει σε 4,056 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.