Κοιτίδα καινοτομίας δημιουργεί στην Ελλάδα ο ABS

Κοιτίδα καινοτομίας δημιουργεί στην Ελλάδα ο ABS

612
Κοιτίδα καινοτομίας δημιουργεί στην Ελλάδα ο ABS

Ο ABS δημιούργησε ένα Global Ship Systems Center στην Ελλάδα ακολουθώντας τις προδιαγραφές του κέντρου, το οποίο ήδη λειτουργεί στο Houston, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Global Ship Systems Center, το οποίο στεγάζεται στο 2ο όροφο του κτιρίου στην οδό Ναυαρίνου στην Καλλιθέα, απαρτίζεται από εξειδικευμένους μηχανικούς, οι οποίοι στελεχώνουν το τοπικό Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του νηογνώμονα, καθώς και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ στοχεύουν στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων σε ζητήματα που αφορούν τα καύσιμα, το περιβάλλον, τα συστήματα διαχείρισης των πλοίων, την κυβερνοασφάλεια, τις μηχανές των πλοίων κ.ά.

IMG_8232

Σύμφωνα με το Χρήστο Λεοντόπουλο, Manager του Τμήματος Marine Corporate Technology του ABS, πρόκειται για ένα πρότυπο «κέντρο καινοτομίας», το οποίο δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εξέλιξη και βελτίωση των συστημάτων αλλά και των εργασιών στα εμπορικά πλοία. Σημειώνεται, μάλιστα, πως για την υποστήριξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο ABS δημιούργησε την πρώτη Τεχνική Επιτροπή για την Ελλάδα (ABS Hellenic Technical Committee).

IMG_8047

Με την ίδρυση του Global Ship Systems Center, ο ABS στοχεύει ακόμη στην ενίσχυση των συνεργασιών σε ζητήματα που αφορούν την Έρευνα και την Ανάπτυξη, στη διάχυση της τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου του Αμερικανικού Νηογνώμονα καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Σημειώνεται, επίσης, πως στο συγκεκριμένο κέντρο, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη περισσότερα από 35 projects, ένα εκ των οποίων πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

IMG_1759

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.