Η ναυτιλιακή κρίση χτυπά και τον άλλοτε κραταιό όμιλο Rickmers Group

Η ναυτιλιακή κρίση χτυπά και τον άλλοτε κραταιό όμιλο Rickmers Group

238
Η ναυτιλιακή κρίση χτυπά και τον άλλοτε κραταιό όμιλο Rickmers Group

Ο όμιλος Rickmers Group, ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους της Γερμανίας με έδρα το Αμβούργο, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με σημαντικά οικονομικά προβλήματα, όπως μεταδίδουν γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα. Ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου, Bertram Rickmers, έχει βρεθεί στην δυσχερή θέση να πρέπει να πουλήσει τα τρία τέταρτα των μετοχών της εταιρείας, που έχει στην κατοχή του, μειώνοντας το ποσοστό του στο 24,9%. Το υπόλοιπο 75,1% θα αποκτήσουν οι βασικοί πιστωτές του Ομίλου, μεταξύ των οποίων και η τράπεζα HSH Nordbank. Αυτός ήταν ο όρος για να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της εταιρείας και πιθανής εκ νέου χρηματοδότησής της.

Επιπλέον, ο Bertram Rickmers καλείται να συνεισφέρει με τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία, εάν θέλει να επιβιώσει η ιστορική ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας, που ιδρύθηκε το 1834, ενώ έχει ήδη καταβάλει ένα επιπλέον ποσό 10 εκατ. ευρώ το 2016 για τις ανάγκες της Rickmers Holding.

Ο όμιλος Rickmers, όπως και πολλές ακόμα γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, βιώνει τα αποτέλεσματα της παρατεταμένης ναυτιλιακής κρίσης των τελευταίων ετών. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος μόνο κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 κατέγραψε καθαρές ζημίες της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Rickmers Group κατέχει ή διαχειρίζεται περισσότερα από 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και περίπου 30 άλλα πλοία ειδικού προορισμού και συνδυασμένων μεταφορών, με την αξία του Ομίλου και των assets του να εκτιμάται σήμερα σε ένα ποσό της τάξης των 690 εκατ. ευρώ.

 

Φωτό: Φωτό: rickmers-linie.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.