Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2017

Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2017

68
Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2017

Πλήρης αποτίμηση του έργου της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής  Κρουαζιέρας, αλλά και τα θετικά μηνύματα του κλάδου για το 2017 παρουσιάστηκαν στην 3η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής, που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του ΥΝΑΝΠ, Παναγιώτη Κουρουμπλή,  της Υπουργού Τουρισμού,  Έλενας Κουντουρά, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Διονύσιου – Χαράλαμπου  Καλαματιανού, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  Χρήστου Λαμπρίδη και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γεώργιου Τζιάλλα.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η Επιτροπή συστάθηκε και λειτούργησε χωρίς αποκλεισμούς και σημείωσε  ότι η κρουαζιέρα «είναι τομέας που έχει δυναμική ανάπτυξη παγκοσμίως, με σκληρό ανταγωνισμό και συχνά αθέμιτο.  Άρα ο τρόπος που πρέπει περαιτέρω να εργαστούμε  πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, σε παγκόσμιο επίπεδο».YEN

Η κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα για το 2017 που προέκυψαν από τις επαφές με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων διεθνών Ομίλων Κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας και του ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση   SeaTrade Cruise  Global στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο.

Η Υπουργός τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των διεθνών ομίλων ενημέρωσαν ότι έχουν προγραμματιστεί για την Ελλάδα προσεγγίσεις μεγαλύτερων πλοίων με υψηλότερες πληρότητες σε σχέση με το 2016.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε εκτενής αναφορά από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στην ιεράρχηση των έργων υποδομής στις λιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας και στην προτεραιοποίηση των  ενεργειών που δύναται να προωθηθούν, προκειμένου οι λιμένες υποδοχής κρουαζιέρας να γίνουν ελκυστικότεροι. Παρουσιάστηκαν οι πολιτικές προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας και συζητήθηκαν οι επιμέρους ναυτιλιακές και οικονομικές δυνατότητες βελτίωσης. Εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές ενδυνάμωσης των υπηρεσιών πλοήγησης, αλλά και των διαδικασιών ελέγχου των  ταξιδιωτικών εγγράφων των επιβατών και των πληρωμάτων (διαβατήρια, βίζες και πάσα πληρωμάτων).

 

Φωτό: yen.gr & ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.