Ενισχύεται η αγορά της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας

Ενισχύεται η αγορά της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας

121
Ενισχύεται η αγορά της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας

Τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαλέτα της Μάλτας για το νέο κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Ovation» της εταιρείας Seabourn Cruise Line, η οποία αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Carnival Corporation.

Το «Seabourn Ovation» αποτελεί το πέμπτο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο που εντάσσεται στον στόλο της εταιρείας την τελευταία δεκαετία.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, έχει χωρητικότητα 40.350 τόνων, μήκος 210 μ., πλάτος 28 μ. και τη δυνατότητα να μεταφέρει 600 επιβάτες.

Το πλοίο πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στις αρχές του Μαΐου, αναχωρώντας από τη Βενετία με προορισμό την Βαρκελώνη.

Στη συνέχεια το κρουαζιερόπλοιο θα μετακινηθεί προς τη Βόρεια Θάλασσα, όπου θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις χώρες της Σκανδιναβίας και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρόεδρος της Seabourn, κ. Richard Meadows, επεσήμανε ότι στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας, μέσα από την παροχή ανέσεων και μοναδικών εμπειριών στους επιβάτες.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri από το 1990 έως και σήμερα έχουν ναυπηγήσει 82 κρουαζιερόπλοια τουλάχιστον για την Carnival, τον μεγαλύτερο όμιλο κρουαζιέρας στον κόσμο.

Φωτό: fincantieri.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.