Ανάπτυξη αλλά και ανησυχία για τη Maersk

Ανάπτυξη αλλά και ανησυχία για τη Maersk

207
Ανάπτυξη αλλά και ανησυχία για τη Maersk

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η A.P. Moller – Maersk παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 30% στα 9,3 δις δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η δραστηριότητα της Hamburg Süd, εμφανίζοντας παράλληλα μια ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της, όπως ανέφερε σε επίσημο δελτίο τύπου η εταιρεία την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι η A.P. Moller – Maersk προσδοκά για το 2018 υψηλότερα κέρδη από αυτά του 2017 που ανήλθαν στα 356 εκατ. εν μέσω ωστόσο ισχυρών γεωπολιτικών κινδύνων, εμπορικών εντάσεων και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν σημαντικά τα ναύλα, όπως οι τιμές καυσίμων και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Παράλληλα ο CEO του ναυτιλιακού κολοσσού, Søren Skou, δήλωσε ότι όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις της εταιρείας, τα αποτελέσματά της ιδίως στο τμήμα της επιχείρησης που σχετίζεται με τον υπεράκτιο τομέα , δεν είναι ικανοποιητικά και επεσήμανε χαρακτηριστικά «Στις τρέχουσες προκλήσεις της αγοράς, θα εφαρμόσουμε έναν αριθμό βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών με σκοπό να αυξήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας».

Τέλος ο κ. Skou τόνισε και την σημασία της διεύρυνσης του πλάνου της εταιρείας στους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς της (Ocean, Logistics & Services, Terminals & Towage and Manufacturing), δείχνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο σεβασμό στους πελάτες της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FOCKE STRANGMANN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.