Η GasLog ενδυναμώνεται

Η GasLog ενδυναμώνεται

407
Η GasLog ενδυναμώνεται

Η GasLog Ltd. ανακοίνωσε ότι παρέλαβε πρόσφατα ένα πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου. Πρόκειται για το «GasLog Genoa», χωρητικότητας 174.000 κ.μ., το οποίο ναυπηγήθηκε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries, έναντι $188,8 εκατ. περίπου

Το νέο πλοίο της GasLog διαθέτει σύστημα πρόωσης XDF (σύστημα πρόωσης με κύρια μηχανή που χρησιμοποιεί δυο είδη καυσίμου (dual fuel) και στην οποία κατά τη λειτουργία με αέριο, αυτό εισάγεται σε χαμηλή πίεση).

Το «GasLog Genoa» έχει ήδη ναυλωθεί από τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell για μία μακροχρόνια περίοδο.

Με την ένταξη του νέου πλοίου μεταφοράς φυσικού αερίου η GasLog διαθέτει πλέον έναν στόλο από 23 LNG carriers, ενώ άλλα 4 πλοία της βρίσκονται την παρούσα περίοδο υπό ναυπήγηση.

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα η GasLog έχει προβεί σε παραγγελία για δύο πλοία μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων με σύστημα πρόωσης XDF, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του 2019 και το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αντίστοιχα.

Φωτό: GasLog Ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.