Η Wärtsilä ενώνει τις δυνάμεις της με την Transas για το μέλλον...

Η Wärtsilä ενώνει τις δυνάμεις της με την Transas για το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών

382
Η Wärtsilä ενώνει τις δυνάμεις της με την Transas για το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πρόκειται να εξαγοράσει την Transas, μια διεθνή εταιρεία η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τη Wärtsilä να υλοποιήσει ταχύτερα το όραμά της για το Έξυπνο Θαλάσσιο Οικοσύστημα (Smart Marine Ecosystem).

H εταιρεία Transas, η οποία ιδρύθηκε το 1990, κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά λύσεων θαλάσσιας πλοήγησης οι οποίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα συστήματα γέφυρας, ψηφιακά προϊόντα και ψηφιακούς χάρτες. Η εταιρεία είναι επίσης ηγέτης σε ό,τι αφορά υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και υπηρεσίες προσομοίωσης, στον έλεγχο της κυκλοφορίας πλοίων καθώς και στο κομμάτι της παρακολούθησης και της υποστήριξης. Η Transas αξιοποιεί την τελευταία λέξη της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει μια ενοποιημένη πλατφόρμα η οποία βασίζεται στο cloud, για τη διαχείριση των λειτουργιών σε όλο το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η εξαγορά αυτή φέρνει τη Wärtsilä πιο κοντά στην επίτευξη της αποστολής της για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος το οποίο συνδέεται ψηφιακά με όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, μέσω ‘έξυπνων’ και ασφαλών εφαρμογών οι οποίες βασίζονται στο cloud.

Το Έξυπνο Θαλάσσιο Οικοσύστημα της Wärtsilä είναι ένα όραμα στο οποίο ‘έξυπνα’ πλοία  συνδέονται με ‘έξυπνα’ λιμάνια και όχι μόνο, με σκοπό να παρέχουν τρία θεμελιώδη οφέλη για τη βιομηχανία: μεγιστοποίηση της χρήσης πόρων και λειτουργική αποδοτικότητα, ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κινδύνων και επίτευξη των υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας και προστασίας.

Μέσω της ενοποίησης δεδομένων, της μεγαλύτερης συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας που βασίζεται στο cloud, η Wärtsilä στοχεύει στην επίλυση των ανεπαρκειών στον τομέα της ναυτιλίας που οφείλονται στην πλεονάζουσα χωρητικότητα, στη μη βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου και στους χρόνους αναμονής σε λιμένες και άλλες περιοχές αυξημένης κυκλοφορίας.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.