Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε κυριαρχία τους στον παγκόσμιο ενεργειακό στίβο

Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε κυριαρχία τους στον παγκόσμιο ενεργειακό στίβο

264
Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε κυριαρχία τους στον παγκόσμιο ενεργειακό στίβο

Το πρώτο φορτίο με LNG από τον νεότερο τερματικό σταθμό των ΗΠΑ, αναχώρησε πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Πρόκειται για τον τερματικό σταθμό Cove Point, ο οποίος ανήκει στην πετρελαϊκή εταιρεία Dominion Energy Inc. και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό διαχείρισης LNG των ΗΠΑ, μετά τον σταθμό Sabine Pass της Cheniere Energy Inc. ο οποίος βρίσκεται στη Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το φορτίο ήταν να αποσταλεί προς την Ασία. Ωστόσο, λόγω του ψύχους που έπληξε πρόσφατα την Ευρώπη, το δρομολόγιο άλλαξε και πλέον προορισμός είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το φορτίο μεταφέρεται μέσω του πλοίου «Gemmata», ιδιοκτησίας της Shell, με προορισμό πλέον τον τερματικό σταθμό Dragon, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι ΗΠΑ μετά από έξι δεκαετίες κατά την διάρκεια των οποίων εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, αποφάσισαν το περασμένο έτος να εξάγουν για πρώτη φορά, λόγω της αυξημένης παραγωγής τους σε σχιστολιθικό φυσικό αέριο.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν εντός του 2018 να αποτελέσουν τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταστεί η χώρα κυρίαρχος στον διεθνή ενεργειακό χώρο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.