Οι νέες διατροφικές επιλογές των Κινέζων αλλάζουν τις εμπορικές ροές

Οι νέες διατροφικές επιλογές των Κινέζων αλλάζουν τις εμπορικές ροές

220
Οι νέες διατροφικές επιλογές των Κινέζων αλλάζουν τις εμπορικές ροές

Σε περαιτέρω αύξηση των γεωργικών του εξαγωγών προς την Κίνα στοχεύει το Μεξικό, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μεγάλη ζήτηση από το Πεκίνο για το αβοκάντο και τα μούρα του Μεξικού.

Σύμφωνα με το Xinhuanet, οι πωλήσεις του μεξικανικού αβοκάντο, των κράνμπερι, των ράσμερι και των βατόμουρων έχουν σημειώσει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια από μέρους της Κίνας.

Ο κ. Mario Andrade, αντιπρόεδρος του εξωτερικού εμπορίου του National Agricultural Council του Μεξικού, δήλωσε ότι σύντομα η Κίνα θα αποτελεί τον βασικό καταναλωτή μούρων, καθώς και άλλων γεωργικών προϊόντων από το Μεξικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το περασμένο έτος οι μεταφορές αβοκάντο από το Μεξικό προς την Κίνα πραγματοποιήθηκαν μέσω 2.000 containers, ενώ πριν από λίγα χρόνια οι αποστολές αβοκάντο γίνονταν μέσα σε 1-2 μόνο εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου γεωργίας του Μεξικού, τον περασμένο Φεβρουάριο οι εξαγωγές του Μεξικού σε γεωργικά προϊόντα, ποτά και φαγητά προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 54%, συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2017, φτάνοντας σε αξία τα $321 εκατ.

Τα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα από το Μεξικό προς την Κίνα το περασμένο έτος ήταν η μπύρα ($110 εκατ.), τα fishmeals ($55 εκατ.) και το αβοκάντο ($31,2 εκατ.).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.