Ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική φάση για τη νέα τεχνολογία LNG BRICK® της GTT

Ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική φάση για τη νέα τεχνολογία LNG BRICK® της GTT

203
Ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική φάση για τη νέα τεχνολογία LNG BRICK® της GTT

Με την αύξηση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, η ναυτιλιακή βιομηχανία απαιτεί νέες λύσεις κρυογονικής αποθήκευσης, οι οποίες πρέπει να είναι συμπαγείς αλλά και εύκολες στην εγκατάσταση. Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση, η εταιρεία GTT έχει αναπτύξει την τεχνολογία LNG Brick® για την οποία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας δοκιμών.

Η συγκεκριμένη λύση, η οποία περιλαμβάνει ένα σύστημα μεμβράνης Mark III, παραδίδεται ως μια μονάδα αποθήκευσης έτοιμη να εγκατασταθεί στη δομή του πλοίου, διαθέτοντας χωρητικότητα μεταξύ 1.000 και 3.000 m³ καυσίμου LNG. Η τεχνολογία LNG Brick® επιτρέπει επίσης την ευκολότερη διαχείριση εξατμιζόμενου αερίου (Boil-Off Gas) μικρών ποσοτήτων, χάρη στην ικανότητά της να διατηρεί υψηλότερη πίεση σε σχέση με τις κοινές δεξαμενές τύπου μεμβράνης.

Η GTT έχει αναθέσει στη Dongsung FineTec, μια κορεάτικη εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή μονωτικών πάνελ που χρησιμοποιούνται για τις τεχνολογίες της GTT, τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου. Οι δοκιμές, που διεξήχθησαν υπό κρυογονικές συνθήκες, έχουν αποδείξει την ικανοποιητική απόδοση αυτού του νέου συστήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.