Μειωμένα τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων σε πλοία

Μειωμένα τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων σε πλοία

106
Μειωμένα τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων σε πλοία

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πέντε περιστατικά ένοπλης ληστείας ενάντια σε πλοία στις θάλασσες της ΝΑ Ασίας, σύμφωνα με στοιχεία της ReCaap ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre), ενώ δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό πειρατείας.

Από τα πέντε περιστατικά, τα δύο ήταν αποτυχημένες προσπάθειες.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν σημειωθεί οκτώ περιστατικά, η κατάσταση τον περασμένο μήνα ήταν πιο βελτιωμένη.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ομηρίας ναυτικών, καθώς και κλοπής φορτίου από πλοία.

Από τα πέντε περιστατικά ένοπλης ληστείας του περασμένου Φεβρουάριου, τα τέσσερα έλαβαν χώρα ενώ τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα σε λιμένες του Μπαγκλαντές, της Ινδίας και του Βιετνάμ, ενώ το ένα καθώς το πλοίο αναχωρούσε από λιμένα των Φιλιππίνων.

Έχει ενδιαφέρον ότι την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018 ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων εννέα ετών. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών από τις αρχές του Ιανουαρίου 2018 έως και τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου έχει μειωθεί κατά 24%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.