Ιστορικό χαμηλό στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Ιστορικό χαμηλό στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

52
Ιστορικό χαμηλό στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Ρεκόρ καταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, καθώς ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών.

Η αξία των εξαγωγών των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018 ανήλθε σε $200,9 δις, ενώ οι εισαγωγές για την ίδια περίοδο άγγιξαν τα $257,5 δις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου εμπορίου της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επισημάνει ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αποτελεί ένα καίριο ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ωστόσο, οι πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο της Ε.Ε., αλλά και της εγχώριας βιομηχανίας των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι οι δασμοί που προτίθεται να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες στο εμπόριο και την οικονομία όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, υπονομεύοντας το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.