Στροφή του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου λιμένα...

Στροφή του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου λιμένα της περιοχής

329
Στροφή του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου λιμένα της περιοχής

Η εταιρεία διαχείρισης λιμένων Abu Dhabi Ports υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία Emirates Global Aluminium (EGA), έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο, η οποία έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η συμφωνία αφορά την χρήση πλοίων κατηγορίας Capesize από μέρους της EGA για τη μεταφορά βωξίτη από τη Δημοκρατία της Γουινέας στη δυτική Αφρική προς το διυλιστήριο αλουμινίου Al Taweelah που διαθέτει η EGA στη Βιομηχανική Ζώνη του Khalifa μέσω του λιμανιού του Khalifa.

Μέσα από εργασίες εκβάθυνσης και διεύρυνσης του λιμένα του Khalifa, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την Abu Dhabi Ports, ο λιμένας θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πλοία μεγάλης χωρητικότητας, όπως είναι τα Capesizes. Μετά από τις συγκεκριμένες εργασίες το λιμάνι του Khalifa θα αποτελεί τον πρώτο λιμένα του Περσικού Κόλπου που θα μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα πλοία μεγάλης χωρητικότητας . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να μεταφέρονται φορτία από μεγαλύτερα πλοία σε μικρότερα έξω από το λιμάνι, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση του κόστους μεταφοράς των φορτίων

Με την ανάπτυξη του λιμένα Khalifa εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η θέση του Άμπου Ντάμπι ως ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, προσελκύοντας περισσότερες επενδύσεις για την ανάπτυξή του.

Φωτό: youtube/Abu Dhabi Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.