O Πάνος Λασκαρίδης αναλαμβάνει τα ηνία της ECSA

O Πάνος Λασκαρίδης αναλαμβάνει τα ηνία της ECSA

1321
O Πάνος Λασκαρίδης αναλαμβάνει τα ηνία της ECSA

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), η τελετή παράδοσης- παραλαβής της προεδρίας της από τον κ. Niels Smedegaard, CEO της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών και της ναυτιλιακής DFDS στο νέο πρόεδρο της ECSA, κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και CEO των Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corp.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση στο πρόσωπο του κ. Πάνου Λασκαρίδη αλλά και της ελληνικής ναυτιλίας και έρχεται να ενισχύσει την ήδη ισχυρή παρουσία Ελλήνων στους προεδρικούς θώκους σημαντικών θεσμικών οργάνων της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως είναι η INTERCARGO, η INTERTANKO και η BIMCO.

Η θητεία του νέου προέδρου της ECSA θα διαρκέσει έως και τον Ιανουάριο του 2020, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη εν όψει των δραστικών αλλαγών που έρχονται τα επόμενα χρόνια, κυρίως σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο της ναυτιλίας.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως ο νέος πρόεδρος της ECSA ο κ. Πάνος Λασκαρίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του η Ένωση των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, ενώ τόνισε ότι επιθυμία του είναι να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο μια αποτελεσματική, ανταγωνιστική και προσανατολισμένη προς το μέλλον ευρωπαϊκή πλοιοκτητική κοινότητα.

Σημειώνεται πως ο κ. Λασκαρίδης διαθέτει σημαντική εμπειρία στη θεσμική εκπροσώπηση των εφοπλιστικών ενώσεων, καθώς κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του αντιπροέδρου της ECSA, ενώ έχει στο παρελθόν διατελέσει Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.