Ο Cpt Δημήτριος Ματθαίου, είναι ο νέος πρόεδρος του Green Award Foundation

Ο Cpt Δημήτριος Ματθαίου, είναι ο νέος πρόεδρος του Green Award Foundation

1935
Ο Cpt Δημήτριος Ματθαίου, είναι ο νέος πρόεδρος του Green Award Foundation

Σε ελληνικά χέρια ανατέθηκε η προεδρία του Green Award Foundation, Μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Ρότερνταμ που πιστοποιεί πλοία τα οποία υπερβαίνουν τα νομικώς απαιτούμενα πρότυπα σε ότι αφορά το περιβάλλον, την ασφάλεια και την ποιότητα της διαχείρισης. Νέος πρόεδρος είναι ο Capt Δημήτριος Ματθαίου, διευθύνων σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement.
Ο κ. Ματθαίου, Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν. με θαλάσσια υπηρεσία σε διάφορους τύπους δεξαμενοπλοίων, δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια τόσο επί των πλοίων, όσο και σε ναυτιλιακά γραφεία, ενώ έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες.
Είναι ο πρώτος διαχειριστής πλοίων και κάτοχος πιστοποιητικού Green Award, που προεδρεύει στον Οργανισμό.
Ο κ. Ματθαίου έχει επιδείξει βαθιά αφοσίωση στην εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων στον κλάδο που ωφελούν την ασφάλεια και το περιβάλλον ενώ αποτελεί σταθερό υποστηρικτή του προγράμματος Green Award. Αναλαμβάνει τον ρόλο του Peter Struijs, ενός εκ των ιδρυτών του ιδρύματος, πρώην αντιπροέδρου και επικεφαλούς διαχείρισης εργασιών λιμένος (Chief Operating Officer) του Ρότερνταμ.
Το πρόγραμμα του Οργανισμού Green Award, είναι να πιστοποιεί πλοία τα οποία πετυχαίνουν και διατηρούν πολύ υψηλά στάνταρντ ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας και να κάνει την – υψηλών προτύπων – διαχείριση πλοίων, πιο ελκυστική οικονομικά.
Οι Οργανισμοί λιμένων σε διάφορες χώρες, όπως και αρκετές άλλες υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, προσφέρουν προσφορές για εξοικονόμηση των σχετικών εξόδων, σε πλοία με Πιστοποίηση Green Award. Περισσότεροι από 60 – διεθνώς – πάροχοι κινήτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους των πλοίων, συμμετέχουν αυτή την στιγμή.
Ο διορισμός του κ. Ματθαίου στην επιτροπή, αποτελεί στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση του Green Award ως αποτελεσματικής πλατφόρμας για την διατομεακή συνεργασία στον κλάδο.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία του κ. Ματθαίου, θα προσδώσει περισσότερη αξία στους εταίρους μας, θα οδηγήσει σε επιπλέον επέκταση των δράσεων του οργανισμού και θα αυξήσει τη συμμετοχή των κατόχων πιστοποιητικών με των παρόχων κινήτρων» ανέφερε ο Διευθυντής του Green Award, κ. Jan Fransen.
Ο κ. Ματθαίου από την πλευρά του δήλωσε «Με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου, ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία και σεβασμό για το Green Award Foundation. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις αξίες και τις ιδέες που οικοδομούν την ασφάλεια και την περιβαλλοντική αριστεία , με την εφαρμογή αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης. Μαζί με την διοίκηση, την Επιτροπή και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, θα εργάζομαι για τη συνολική ανάπτυξη του δυναμικού του προγράμματος, για το αμοιβαίο όφελος των κατόχων πιστοποιητικών, των παρόχων κινήτρων και των διαχειριστών των πλοίων Green Award και τέλος όσων αναγνωρίζουν το Green Award ως εργαλείο για να επιτύχουν την αριστεία».
Αυτή τη στιγμή, τα 14 δεξαμενόπλοιά της Ν.Ε. Arcadia έχουν πιστοποιηθεί με το Green Award, κάνοντας την Εταιρεία μια από τους μεγαλύτερους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του Οργανισμού Green Award.
Το 1994 που ξεκίνησαν οι δράσεις του Οργανισμού Green Award, αρχικά επικεντρώθηκαν στα tankers αλλά στη συνέχεια αναπτύχθηκαν και για τα πλοία μεταφοράς χύμα ξηρού φορτίου (bulkers), τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (liquefied natural gas carriers), τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container carriers) και σε φορτηγίδες εσωτερικής ναυσιπλοΐας (inland navigation barges).
To ίδρυμα έχει στόχο να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα για την πιστοποίηση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων παραγώγων πετρελαίου (liquefied petroleum gas carriers), για πρώτη φορά τον Ιανουάριου του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.