Προς επιδιόρθωση το ρήγμα που είχε παρουσιαστεί στη νέα διώρυγα του Παναμά

Προς επιδιόρθωση το ρήγμα που είχε παρουσιαστεί στη νέα διώρυγα του Παναμά

153
Προς επιδιόρθωση το ρήγμα που είχε παρουσιαστεί στη νέα διώρυγα του Παναμά

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η υπεύθυνη Αρχή της διώρυγας του Παναμά (ACP) ανακοίνωσε πως οι απαραίτητες επιδιορθώσεις για το ρήγμα που είχε παρουσιαστεί σε μία από τις λεκάνες από την μεριά του Ειρηνικού θα έχει επιδιορθωθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016.
Παρ’ όλ’ αυτά η ACP δεν έδωσε κάποια καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της νέας διώρυγας, εγείροντας νέες υποψίες για πιθανή νέα καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία GUPC που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του νέου καναλιού, θα συνεχίσει τις επιθεωρήσεις κατά μήκος των λεκανών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει και τα τοιχώματα τους, καθώς η μη-επαρκής ενίσχυση τους ήταν και ο λόγος για το ρήγμα που συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα τον Αύγουστο 2015.
Αξίζει να αναφερθεί πως το έργο για την κατασκευή της νέας διώρυγας, που διανοίγεται δίπλα στην ήδη υπάρχουσα, έχει ολοκληρωθεί κατά 95%, σύμφωνα με στοιχεία της GUPC. Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, ότι με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου που έχει ετοιμάσει, το προαναφερθέν ρήγμα δεν θα έχει παρά ελάχιστη επίπτωση στους χρόνους παράδοσης του έργου.
Φωτό: ΕΡΑ /Arturo Wong

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.