Δυναμικό έτος για αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

Δυναμικό έτος για αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

128
Δυναμικό έτος για αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

Με δυναμικούς ρυθμούς βαίνει η δραστηριότητα στη second-hand αγορά τους πρώτους μήνες του 2024, με τα bulk carriers να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Xclusiv, από τις αρχές του έτους έως και τις 22 Μαρτίου είχε λάβει χώρα η πώληση 220 bulk carriers, επίπεδα που συνιστούν άνοδο της τάξεως του 35% σε ετήσια βάση. Τα μικρότερα και τα μεγάλα μεγέθη βρίσκονται στο επίκεντρο, με 43 πωλήσεις (19%) να αφορούν Handysizes, 55 πωλήσεις (25%) να αφορούν Supramaxes και 31 πωλήσεις (14%) να αφορούν Capesizes.

Ειδικά η περίπτωση των Capesizes είναι πανηγυρική, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα αγοραπωλησιών είναι τα υψηλότερα των τελευταίων δέκα ετών, παρά την άνοδο που έχουν καταγράψει οι αξίες των Capesizes.

Παράλληλα, 58 Panamax/Kamsarmax και Post Panamax bulk carriers άλλαξαν χέρια εντός του α’ τριμήνου. Από την άλλη, μόλις 14 Ultramaxes έχουν πωληθεί εντός του έτους, επίπεδα που συνιστούν ετήσια πτώση της τάξεως του 20%, βάσει της Xclusiv.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.