Βιετνάμ: Διπλασιασμός των εισαγωγών άνθρακα υπό τον φόβο blackout

Βιετνάμ: Διπλασιασμός των εισαγωγών άνθρακα υπό τον φόβο blackout

36
Βιετνάμ: Διπλασιασμός των εισαγωγών άνθρακα υπό τον φόβο blackout

Οι εισαγωγές άνθρακα του Βιετνάμ έχουν διπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους ξένους επενδυτές ότι τα εργοστάσια δεν θα αντιμετωπίσουν επανάληψη των περσινών ελλείψεων ρεύματος.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις, καθότι το περασμένο καλοκαίρι δεν μπόρεσε να εγγυηθεί συνεχή παροχή ρεύματος κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου καύσωνα. Μάλιστα, ορισμένα εργοστάσια αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή τους.

Ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός Φαμ Μιν Τσιν, σε πρόσφατη συνάντηση με ξένους επενδυτές, φρόντισε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι οι περσινές διακοπές ρεύματος δεν θα επαναληφθούν. Η αδυναμία του Βιετνάμ να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθιστά μονόδρομο τις εισαγωγές άνθρακα.

Οι εισαγωγές άνθρακα, κυρίως από την Αυστραλία και την Ινδονησία, ήταν αυξημένες κατά περίπου 88% έως τις 15 Μαρτίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία. Τους δύο πρώτους μήνες του έτους, η παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 3,3% από τα εγχώρια ορυχεία, τα οποία συνήθως καλύπτουν περίπου το ήμισυ της ζήτησης του Βιετνάμ, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.