Ιταλική ένωση δυνάμεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Ιταλική ένωση δυνάμεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

95
Ιταλική ένωση δυνάμεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας
(Α-Δ): Carlo Luzzatto, CEO και General Manager του RINA, Pierroberto Folgiero, CEO και Managing Director της Fincantieri, Giuseppe Ricci, Chief Operating Office, Energy Evolution της Eni.

Μια ιταλική ένωση δυνάμεων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον δρόμο της ναυτιλίας προς την απανθρακοποίηση.

Ειδικότερα, η εταιρεία ενέργειας Εni, τα ναυπηγεία Fincantieri και ο νηογνώμονας RINA υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών αναφορικά με την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

Η σύμπραξη επισημοποιεί τη δέσμευση για την ανάπτυξη κοινών έργων, σύμφωνα με τις στρατηγικές των εταίρων, για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών με ορίζοντα το 2050. Επιπλέον, θα αξιολογηθεί η δημιουργία ενός μόνιμου παγκόσμιου παρατηρητηρίου σχετικά με τις μελλοντικές τεχνολογικές και κανονιστικές εξελίξεις.

Οι τρεις εταίροι θα προβούν σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση και αξιολόγηση των πιο βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για την υποστήριξη της πορείας των θαλάσσιων μεταφορών προς την απανθρακοποίηση. Η ένωση αυτή δυνάμεων θα βασιστεί επίσης στην ανάπτυξη συμπληρωματικών λύσεων σε σχέση με τα καύσιμα που είναι ήδη διαθέσιμα για άλλους τομείς. Οι τομείς ενδιαφέροντος της σύμπραξης περιλαμβάνουν επίσης την ανάλυση της ενεργειακής υποδομής αναφοράς και την ανάπτυξη νέων δομών εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων που απαιτεί ο τομέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.