Το βλέμμα της GasLog στην ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού υγρού υδρογόνου

Το βλέμμα της GasLog στην ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού υγρού υδρογόνου

107
Το βλέμμα της GasLog στην ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού υγρού υδρογόνου

Η Chart Industries, Inc. προχώρησε πρόσφατα σε μια καθοριστική συνεργασία με την GasLog LNG Services Ltd., η οποία εξειδικεύεται στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η συνεργασία τους στοχεύει στη μελέτη και στην ανάπτυξη μιας εφοδιαστικής αλυσίδας υγρού υδρογόνου (LH₂) σε εμπορική κλίμακα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία ευθυγραμμίζεται με τα πρόσφατα βήματα της GasLog με στόχο τη σχεδίαση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου. Από την άλλη πλευρά, η τεχνογνωσία της Chart Industries θα προσφέρει μια σειρά από κρίσιμες τεχνολογικές λύσεις, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της σε τεχνολογίες αποσυμπίεσης, υγροποίησης, ψύξης και κρυογονικών επιχειρήσεων φόρτωσης και εκφόρτωσης υγρού υδρογόνου. Οι διαδικασίες που αναφέρθηκαν είναι καθοριστικές για την αποδοτική και ασφαλή μεταφορά του υδρογόνου σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα αυτής της προσπάθειας.

Η προαναφερθείσα συνεργασία έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της συμμετοχής της GasLog σε πρόσφατα ανακοινωθέντα projects ανάπτυξης εφοδιαστικής αλυσίδας LH₂ από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη και την Ασία. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει τη διανομή του υδρογόνου είτε σε υγρή είτε σε αέρια μορφή μέσω αγωγών προς τους τελικούς καταναλωτές.

Φωτό: Chart Industries

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.