Ο δάγκειος πυρετός σε έξαρση στη Βραζιλία

Ο δάγκειος πυρετός σε έξαρση στη Βραζιλία

89
Ο δάγκειος πυρετός σε έξαρση στη Βραζιλία
Credit: iStock

Προβληματισμός εγείρεται αναφορικά με την πληθώρα περιστατικών δάγκειου πυρετού που καταγράφονται εντός του 2024 στη Λατινική Αμερική, και ειδικότερα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, το 2024 έχει καταγραφεί το ρεκόρ των 1.889.206 πιθανών κρουσμάτων δάγκειου πυρετού και 561 θανάτων. Τα εν λόγω επίπεδα ξεπερνούν εκείνα του 2015, οπότε και είχαν καταγραφεί 1,68 εκατ. περιστατικά.

Παράλληλα, τα βλέμματα των αρμόδιων αρχών πέφτουν για ακόμα μία φορά στον συνήθη ύποπτο: τα κουνούπια. Μάλιστα, η έξαρση κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με αύξηση ευρύτερα των ασθενειών που μεταφέρονται από κουνούπια.

Δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζουν οι λιμένες της Βραζιλίας για το διεθνές εμπόριο, συνιστάται προσοχή σε όλα τα πληρώματα που στελεχώνουν πλοία τα οποία προσεγγίζουν τους λιμένες της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.